Tips en trucs om uw huis te isoleren

Isolatiebedrijf Limburg

Niets ruïneert uw huis sneller dan hoge energierekeningen, en energie besparen is een van de beste manieren om kosten te besparen. Een van de eenvoudigste manieren om het energieverbruik van uw huis te verminderen, is uw isolatie te verbeteren. Bovendien zal meer dan tweederde van de Canadezen de komende vijf jaar waarschijnlijk te maken krijgen met een stijging van de verwarmingskosten in hun huis als nieuwe wetgeving van kracht wordt. Deze factoren maken het verbeteren van je Isolatiebedrijf Limburg een essentieel onderdeel van het budget van elke huiseigenaar, of zelfs van het plan van een huizenkoper voordat hij of zij een woonplek kiest. Met de juiste kennis en planning, hoeft het verbeteren van de isolatie van uw huis u ook geen fortuin te kosten. Hier zullen we een aantal tips doornemen waarmee u geld kunt besparen op energie en tijd, zonder afbreuk te doen aan comfort of veiligheid.

Weet welke soorten isolatie je hebt.

Als u twijfels heeft over de isolatie van uw huis of een meer strategische keuze wilt maken in het verbeteren ervan, is het eerste wat u moet doen een inventarisatie maken van uw huidige isolatie. Alle huizen hebben wel een vorm van isolatie, maar als u meer uit uw huidige installatie kunt halen, kunt u geld besparen. Als u eenmaal hebt vastgesteld wat u hebt, zijn er nog een paar andere factoren om te overwegen. Bijvoorbeeld, als u woont in een warm klimaat, zult u waarschijnlijk wilt uw exterieur isolatie te schakelen naar een die beter bestand is tegen warmte. In de winter zult u uw binnenisolatie willen vervangen door een isolatie die beter bestand is tegen de kou. Als uw huis helemaal geen isolatie heeft, wilt u een beetje R-waarde toevoegen om de efficiëntie van uw huis te verhogen. De beste manier om dat te doen is door een laag isolatie op uw dak aan te brengen. U kunt ook een R-waarde toevoegen aan uw muren en vloeren.

Zet een kap op buitenisolatie.

Als de buitenkant van uw huis meer en meer geïsoleerd wordt, kan dit druk uitoefenen op uw dak en fundering. Dit kan leiden tot gebarsten muren en fundering, en zelfs tot instorting. In gebieden waar het veel regent, kan overtollige buitenisolatie er ook voor zorgen dat uw dakbedekking gaat rotten. Om dit te voorkomen, moet u een laag buitenisolatie over uw bestaande lagen aanbrengen, zodat het slechts een bepaalde diepte bereikt – meestal 8 tot 10 centimeter. U kunt dit doen door een gat in de bovenkant van uw buitenmuren te snijden en uw isolatie opnieuw aan te brengen met het materiaal dat u oorspronkelijk had aangebracht. Hierdoor zal uw isolatie meer R-waarde toevoegen, maar zal er niet ongelooflijk veel druk op uw bouwmaterialen komen te staan.

Controleer op tocht en repareer ‘hubs’.

U wilt niet dat er koude lucht uw huis binnensluipt via scheuren in uw fundering, kelder of muren. Als dat gebeurt, gaan zowel uw verwarmingsrekening als de kwaliteit van uw nachtrust eronder lijden. Om dit risico te verkleinen, moet u er eerst voor zorgen dat er geen grote scheuren in uw fundering of keldermuren zitten. Als je die ziet, moet je een aannemer inschakelen om ze te repareren. U kunt ook kijken of er tochtplekken in uw huis zijn. Als je die ziet, moet je ze zo snel mogelijk dichten. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door het gebruik van breeuwen. Wat u ook kunt doen, is een soort isolatie- of geluidsisolatiemateriaal tussen uw muren en plafonds aanbrengen. U kunt ook overgaan op energie-efficiënte ramen of deuren om uw verwarmingsrekening te verlagen.

Voeg doorlopende isolatie toe in uw kelders.

Veel koude lucht kan uw huis binnensluipen via uw keldermuren. Om dit tegen te gaan, kun je een soort doorlopende isolatie in je kelder aanbrengen. Dit is vooral belangrijk als uw kelder ook wordt gebruikt als wasruimte of opslagruimte. Dit zal helpen om de ruimte tussen de 40 en 50 graden te houden, wat de ideale temperatuur is voor deze activiteiten. U kunt ook isolatie toevoegen aan het plafond van uw kelder. Dit kan het beste bovenin de ruimte worden gedaan, omdat het plafond meestal het dunste deel van het gebouw is. Dit kan worden gedaan door het installeren van ofwel een continue pluizig materiaal, of planken die gaten in hen hebben.

Voeg spouwisolatie toe in uw muren en daken.

Spouwisolatie is een soort isolatie die in uw muren en daken wordt aangebracht. Het is het meest effectief als het wordt aangebracht op plaatsen waar de lucht vrij kan circuleren, zoals muren en daken. Het is het beste om deze isolatie te installeren in kamers in uw huis waar u veel tijd doorbrengt, zoals uw woonkamer of huiskamer. Het is echter ook een goed idee om een soort isolatie aan te brengen in de muren van uw kelder, omdat die vaak een koude tochtplek worden. Dit kan worden gedaan door een soort doorlopende isolatie aan te brengen tussen de keldermuren en de buitenkant. Als u een duurder huis heeft, kunt u ook overwegen om uw daken te isoleren met doorlopende isolatie-elementen. Dit zal u helpen om een beetje kosten van uw energierekeningen af te schaven.

Neem de trap serieus als het gaat om uw airconditioner.

Wanneer u de isolatie van uw huis installeert, wilt u er zeker van zijn dat u ook uw airconditioner isoleert. Dit zal helpen voorkomen dat uw airconditioning een extra belasting vormt voor uw energienet, en zal uw huis koel houden wanneer u niet thuis bent. Om uw airconditioner te isoleren, kunt u hem inpakken in een pluizige soort isolatie. Hierdoor blijft hij soepeler werken en wordt het geluidsniveau verminderd. U kunt uw airconditioner ook isoleren door een plastic folie tussen de airco en de muur te plaatsen. Hierdoor zal hij efficiënter en stiller werken, terwijl hij ook minder stof in uw huis doet opwaaien.

Verpakking.

Als het gaat om het verbeteren van de isolatie van uw huis, kunt u de dingen niet te ingewikkeld maken. De beste manier om uw isolatie te verbeteren is een stapsgewijze aanpak. Dit betekent dat u moet beginnen met het meten waar uw huidige isolatie zit, en wat de R-waarde van uw huis is. Vervolgens zou u moeten kijken naar het toevoegen van een beetje R-waarde aan de buitenkant van uw huis, door het installeren van een soort isolatie op uw dak of over uw buitenmuren. Vervolgens moet u uw keldermuren en vloeren isoleren. Daarna kunt u een soort isolatie aanbrengen in uw dak of ramen. Tot slot kunt u de buitenmuren, vloeren en daken van uw huis van doorlopende isolatie voorzien. Dit zijn de beste manieren om de isolatie van uw huis te verbeteren. U moet echter ook kijken naar het installeren van een programmeerbare thermostaat en een energiemonitor voor uw hele huis om u te helpen het energieverbruik van uw huis te volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.