Plat dak vervangen: Een haalbare oplossing voor waterschade

Plat dak vervangen

Als het regent, wordt uw dak nat. Of het nu gaat om een lichte motregen of een stortbui, het water vindt zijn weg naar binnen en veroorzaakt schade. Om dit te voorkomen moet u uw plat dak vervangen. Een nieuw plat dak biedt u dezelfde waterdichtheid en ondersteuning als een traditioneel hellend dak met als extra voordeel een extra isolatielaag onder het teerpapier en teermengsel, een zogenaamde viltlaag. Als uw huis is gebouwd op een plaat, in plaats van een fundering, zijn platte daken een nog betere oplossing om waterschade te voorkomen. Alle huizen hebben te maken met vochtverplaatsing via hun fundering, maar platte daken voorkomen dat vocht dat naar de zolder lekt een ander deel van de constructie bereikt.

Wat is een plat dak?

Een plat dak is een bouwstijl waarbij het dak volledig plat is. Het heeft geen hellingen, richels of goten die regenwater naar de binnenkant van het huis kunnen leiden. Deze stijl was populair in de late 19e en vroege 20e eeuw, en wordt tegenwoordig gebruikt in situaties waar de onderhoudskosten hoog zijn en het risico op schade laag.

Soorten platte daken

Er zijn twee hoofdtypen platte daken: betonnen platte daken en asfalt platte daken.

Platte betonnen daken hebben een betonnen basis en zijn bedekt met een laag asfalt of bitumen. Het zijn de meest duurzame platte daken die beschikbaar zijn, en ze zijn ideaal voor gebieden waar veel neerslag valt. Platte betonnen daken zijn ook een goede keuze voor gebieden waar structurele ondersteuning gewenst is.

Asfalt platte daken worden ook gebouwd met een betonnen basis, maar ze zijn bedekt met een laag bitumen die is geïmpregneerd met polymeer. Dit asfalt is minder duur dan met bitumen geïmpregneerd beton, maar het is ook minder duurzaam dan beton. Asfalt is een economische keuze voor platte daken in landelijke gebieden of gebieden waar het risico op schade gering is.

Hoe kan ik een plat dak repareren?

Een lek dak kan worden gerepareerd met een nieuwe dakshingle op de plaats van de beschadigde. Verwijder de beschadigde shingle en trek de papieren onderlaag terug. Markeer de locaties van de shingles op het nieuwe dak terwijl u het papier verwijdert.

Om een plat dak te isoleren, moet het eerst geïsoleerd zijn. Als het dak geïsoleerd is maar toch beschadigd is, moet het eerst gerepareerd worden voordat de schade hersteld kan worden. Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren. De meest gebruikelijke is het gebruik van een geëxtrudeerd polystyreen folie (XPS). Zolang de ondergrond intact is, is XPS een snelle en eenvoudige manier om een dak te isoleren.

Conclusie

Voor een woonhuis bieden platte daken een kosteneffectieve oplossing voor waterschade. Ze zijn duurzaam en voorkomen dat water het zoldergedeelte van het huis binnendringt. Voor een commercieel gebouw is een plat dak een geweldige manier om de onderhoudskosten te verlagen en een effectieve oplossing om binnendringen van water te voorkomen.

Een plat dak kan een aantrekkelijke optie zijn voor bepaalde soorten gebouwen en locaties. Als u in een landelijke omgeving woont, zijn platte daken van asfalt een goede oplossing om te voorkomen dat water het huis binnendringt. Woont u in een gebied met veel verkeer, dan zijn betonnen platte daken ideaal voor structurele ondersteuning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.