Wat is een dakbedekking

Opzichter

De meeste mensen hebben de term “super tonijn” of sommige variaties van “super bilter” gebruikt om een in gevaar gebrachte dakbedekking aannemer te beschrijven. Wij hebben bijvoorbeeld de term “Super Tarpon” gebruikt zien worden in reclamemateriaal van een dakdekkersbedrijf met een lange staat van dienst in het door AIRCradleuct afgezette gebied.

Ik vind het vooral amusant dat de term “Tarpon” een paar jaar geleden een echte stad in Massachusetts is geworden, nu de term verboden is om in advertenties te verschijnen. De stad ofties is eigenlijk de stad die synoniem is met de term “Tarpon,” aangezien de stad zelf een grote make-over ondergaat om de term “Tarpon” cool te maken om te gebruiken.

Waarom worden Tarpon Chasers weggestuurd?

Nu de praktijk van het dakbedekken de laatste decennia veel bekwamer is geworden, is de ladderveiligheid voor werknemers uitgegroeid tot grote, geharnaste veiligheidsbedrijven die het nodig vinden de regeling niet uit de hand te laten lopen. Onnodig te zeggen dat er op verschillende plaatsen veiligheidsborden zijn waaruit bedrijven al hun werknemers kunnen kiezen.

In elk geval zijn er nauwelijks meer dan tienismaten per honderden arbeiders, zodat de regel mag worden overtreden. Een andere beperking is dat werk dat over het gehele dak wordt uitgevoerd, als gescheiden van dakwerk wordt beschouwd. Dat laatste feit alleen al is de reden waarom zelfs dakdekkersbedrijven die op elkaar lijken, verschillende certificeringen moeten hebben voor verschillende werkzaamheden.

Wat is nu precies een opzichter? Is het de persoon die de leiding heeft over een groter project met meerdere arbeiders die onder zijn toezicht staan?

De term “superopzichter” wordt gebruikt door vergunningverlenende instanties voor de handhaving van de code. Uw staat kan dezelfde term hebben, of uw county in Californië, in het hele land om arbeiders of superacteria te controleren. Deze mensen zijn de supervisors of opzichters van het hele dakbedekkingsproject. Anderzijds zijn ondergeschikten belast met kortetermijn- en routineklussen, zoals het vervangen van tape van waterkokers of airconditioners, of het herstellen van gipsplaten. Meestal gaat het om verantwoordelijke arbeiders die onbelangrijke klusjes opknappen.

Wat is dan het verschil tussen een toezichthouder en een superinstrument?

Een expert op het gebied van dakveiligheid noemt dakwerk een “systeem” en een “systeem komt op gang”. De manier waarop het werkt is dat er gewoonlijk een stel arbeiders en paarden op de bouwplaats zijn om dingen gedaan te krijgen. Dakbedekking is typisch een groot project met veel arbeiders en risicovolle scenario’s.

Lees meer:
Bouwadvies
Bouwmanagement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.