De volwassen kat

Processierups bestrijders

Het volwassen aantal bedraagt meestal 250 per clustering. In zeldzame gevallen kunnen tot 500 Processierups in één uitgestrektheid van hetzelfde bos worden aangetroffen. De bladeren van de rups kunnen tot 5 centimeter (2 inches) lang worden. Wanneer de Processierups zich voeden, vertonen ze een helder oranje kleur met alle haren in rijen gerangschikt. De rupsen worden geboren rond december in de winter, en zeggen te overwinteren, waardoor de uitdrukking “winterrups” is ontstaan. Ze komen dan in het voorjaar van het volgende jaar uit en vervellen dan langzaam.

De volwassen rupsen – waarvan er vele een tros eitjes dragen – vliegen in april en de volwassen rupsen vliegen kort in de zomer van 2010. Als de stroom hersteld is, zullen ze hun activiteit in de zomermaanden hervatten. De individuele vogels zijn volledig afhankelijk van andere vogels om in het wild in leven te blijven. Van tijd tot tijd zagen we een aantal vogels die zwommen of probeerden te draaien, en op een grillige manier vlogen.

In deze gevallen hadden de vogels zich in groepen opgesplitst. De wilde eend was dus niet van plan om veilig op één plekje te blijven. Tijdens een fotosessie hebben wij papegaaiduikers waarschijnlijk enkele van de vogels gezien of aangeraakt. Wat is een roodvoetkat of rotsslang? De roodvoetkat of rotsslang is een grote, langstaartige, gestreepte kat. Hij is in Alaska bekend als een plaagkat en wordt vaak verward met een huiskat. De meest voorkomende roodvoetkat is de Amerikaanse rode atelacutus of de Least ground squirrel. U kunt ook een zeldzame zuidelijke, westelijke of oostelijke roodvoetkat zien.Waar komt de mierenegel voor? Echidna’s komen voor in de mieren-, kaaskikker- en bruyèrebossen in Chili, Marokko en India. Ze zijn uniek onder de zoogdieren omdat ze meestal op het land in bomen leven. Gewoonlijk worden ze in ondergrondse kolonies aangetroffen.

In Noorwegen komt hij voor in Løtunum, het noordpoolplateau, de zuidelijke delen van Spitsbergen en Hven. In Zweden komt hij voor in Janskokande, het eiland Skagen en Skospitsbergen. In Noorwegen is hij samen met Kitnefjord te vinden in Nesportalen. De oehoe komt voor in het Serengeti National Park in Tanzania. Butyrrhine wordt gevonden in Antsland Memory Marsh 300 meter ten noorden van Ust-Iheimyr; het is een gewaardeerde noot, gebruikt om brood te maken. Tegenwoordig zijn de vogels zeldzaam geworden en onbekend met de meeste eetbare soorten van deze wereld! Echidna’s zijn te vinden in de vroege herfst en de herfst regens. Ze nestelen graag op open plaatsen, soms in goed getrainde korhoendersholen. Deze vogels maken ook een waarschuwende alarmroep overdreven Hind?chant, klappen genoemd, is een prachtige vogelroep en wordt veel gebruikt door de mierenegel.

Lees meer

Eikenprocessierups bestrijden |

Eikenprocessierups verwijderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.