De beste manieren om van een tweedehands opbergkast een prachtig meubelstuk te maken

Maak een bank van je opslagruimte.

Het belangrijkste voordeel van het veranderen van een opslageenheid in een bank is dat je een nieuw meubelstuk krijgt in wezen zonder kosten. Afhankelijk van de grootte van je opslageenheid, moet je de meubels misschien op maat snijden of andere alternatieven vinden, zoals een futon gebruiken als bank in plaats van een bank/bed. Dit project is geweldig als je geen ruimte hebt voor een relaxfauteuil in je huis, want je kunt de bank van de opslageenheid gewoon vervangen door een gewone bank. Je kunt je ook ontdoen van de omvangrijke opbergmeubelen en ze vervangen door een nieuwe bank met een kleinere voetafdruk. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat het nieuwe meubelstuk erg klein zal zijn in vergelijking met uw gewone meubels. Daarom kunt u overwegen de meubels in te korten om ze in uw huis te laten passen.

Tweedehandse kasten

 

Maak een consoletafel van je opslagruimte.

Een consoletafel is een geweldig idee als je een grote opslageenheid hebt, maar weinig muurruimte over hebt om hem neer te zetten. Een ander voordeel van het veranderen van een opslageenheid in een consoletafel is dat het een zeer goedkoop project is. Er zijn verschillende stappen voor het maken van een consoletafel uit een opslageenheid. Eerst moet u uw meubels uit de opslagruimte halen. Dan moet je de ruimte waar je de tafel wilt plaatsen opmeten door een plan te maken. U kunt hiervoor een liniaal, meetlint of een stuk papier gebruiken. Daarna moet je het hout halen en het in elkaar zetten om de tafel te maken. Je kunt iemand vragen je te helpen, of je kunt het zelf doen. Zorg ervoor dat je hout gebruikt dat licht is en geen extra gewicht aan de tafel toevoegt. U kunt de tafel ook verven of beitsen indien gewenst. Hoewel een consoletafel een functioneel meubelstuk is, is hij ook zeer esthetisch. Dit maakt het een geweldige keuze voor elke kamer.

Voeg opbergmanden toe aan uw consoletafel.

Manden zijn een van de populairste manieren om van een opberger een nuttig meubelstuk te maken. Je kunt deze manden gebruiken om allerlei items in op te bergen, waaronder papieren, speelgoed, boeken en kleding. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden wanneer u manden aan uw tafel toevoegt. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de basis van de tafel breed genoeg is om alle manden eronder te plaatsen. Ten tweede moet u de manden zo op de tafel plaatsen dat ze niet kunnen omvallen. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat de manden niet op het hout vallen, zodat het niet beschadigd raakt. Net als bij een bank kunt u toe met een heel klein tafeltje omdat u het tafelkleed om de paar maanden kunt vervangen. Manden zijn ook een goede optie als je weinig ruimte in huis hebt, omdat je ze in tweedehands kasten of in opslagruimte kunt zetten.

Bouw een accentstoel uit je opbergmeubel.

Een accentstoel is een ander geweldig idee als je een grote opslageenheid en weinig muurruimte hebt. Een accentstoel is een kleinere versie van een bank en is geweldig voor als je maar een kleine ruimte nodig hebt voor een stoel. Er zijn een paar manieren waarop u uw opslagruimte kunt omtoveren tot een accentstoel. Sommige mensen kiezen ervoor om de stoel zelf te bouwen, terwijl anderen naar een meubelzaak gaan en hem laten bouwen. De beste manier is om naar je plaatselijke opslagruimte te gaan en de eigenaar te vragen of hij wat resthout heeft. Ze zullen waarschijnlijk een aantal overgebleven stukken hebben die ze vergeten zijn in de eenheid te stoppen. Nadat je het hout hebt, moet je de stoel bouwen. Afhankelijk van de grootte van het hout, kan het zijn dat je het kleiner of groter moet zagen om het in je huis te laten passen.

Hang fotolijstjes aan de muur.

Muurkunst is een geweldige manier om persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan elke kamer in je huis. Dit omvat dingen zoals posters, decoraties, foto’s en schilderijen. Als je echter geen ruimte in huis hebt om muurkunst op te hangen, kun je je oude opslagruimte omtoveren tot een prachtig kunstwerk. Net als bij andere ideeën voor wandkunst, kunt u van uw oude voorraadkast een kunstwerk maken dat aan de muur hangt. Er zijn echter enkele verschillen tussen dit idee en andere muurkunst ideeën.

Ten eerste kunt u het wandkunstwerk direct aan de muur hangen in plaats van het aan lijsten op te hangen. Ten tweede hoeft het wandkunstwerk niet duur te zijn. U kunt een frame uit uw oude opslagruimte gebruiken en het hergebruiken voor muurkunst.

Installeer verlichting en elektronica.

Het laatste idee op deze lijst is om verlichting en elektronica in uw opslagruimte te installeren. Dit is een geweldig idee als u een kleine en/of oude opslagruimte heeft, maar behoefte heeft aan nieuwe verlichting en/of elektronica. Uw lokale opslagruimte eigenaar kan u helpen met dit project. U kunt vragen of ze verlichting of elektronica hebben die ze niet gebruiken of andere dingen die u kunt gebruiken.

Inpakken.

Als u besluit om uw opslagruimte om te bouwen tot iets nuttigs, moet u al uw spullen opnieuw inpakken. Dit betekent dat u alles uit de opslagruimte moet halen en op een nieuwe plank moet zetten. U kunt ook overwegen om uw spullen een nieuw thuis te geven als ze momenteel niet worden gebruikt. Afhankelijk van de grootte van uw opslagruimte kan het opnieuw inpakken een paar uur of een paar dagen duren. Het opnieuw inpakken is belangrijk omdat u er zeker van wilt zijn dat u alles uit de opslagruimte hebt. Anders loopt u het risico iets belangrijks te verliezen tijdens het inpakken.

Dit zijn 7 geweldige manieren om van uw opslagruimte meubels te maken. Deze ideeën zijn vooral geweldig als je een kleine of oude opslageenheid hebt, en je hebt geen ruimte in je huis voor nieuwe meubels. Deze ideeën kunnen je ook helpen om van een deel van je spullen af te komen en ruimte te maken voor nieuwe dingen in je huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.